Jag väntar under mossan

Jag väntar under mossan

 

Amanda Hellberg

 

Redan när du ser på omslaget får du känslan av spänning och man förväntar sig en riktigt bra bok. När jag öppnade boken och började läsa var jag genast fast och kunde inte släppa den ifrån mig. Det första kapitlet gjorde mig nyfiken att fortsätta att läsa nästa och så fortsatte det genom hela boken.

 

Tilda bor hos sin morfar i Sverige när hennes föräldrar är på båttur i Norge. Tilda tycker vanligtvis att det är tråkigt hos morfar, det är långt till byn och i byn finns det nästan inget, inte ens ett riktigt bibliotek. Men i år är det något speciellt med byn och skogen som morfar bor i. Tilda får känslan av att naturen drar ihop sig till något hemskt och ett mörker sprider sig. Tilda drömmer konstiga drömmar om någon som pratar med henne och försöker få tag på henne. Denna någon verkar vara något övernaturligt, det verkar som om det är en myling. En myling är ett barn som blivit dödat av sin mor eftersom barnet var oönskat. På platsen de blivit lämnade spökar de och de vill ha hämnd, men också ett eget namn. Mylingen vill att Tilda ska hjälpa henne.

Mylingen är dock inte det enda tecknet på att något hemskt händer. Tilda träffar till exempel också Emil som har i uppdrag att skydda henne mot allt ont och han blir hennes vän även om deras första möte blir lite dramatisk.

 

Den som tycker om spänning, kärlek eller kanske lite historia borde tycka om ”Jag väntar under mossan”.

 

Jag ger den här boken ett B i betyg.